Egy feles a szesztilalom idején, avagy Pupát mindenkinek!

Rengeteg műcsalival találkozunk ma a piacon, emiatt ember legyen a talpán aki könnyen kiválasztja magának a tutit, ami aztán biztosan sikerre visz. Kevés olyan csalit találni az óriási választékban ami “mindent megfog”, tehát “mindenre is” jó! Mi most a Rabbit Dam Team-mel ezt a csalit megtaláltuk. A Fishup Pupa fehér színben, 0,9-es méretben gyakorlatilag letarolt mindent, nem találtunk az elmúlt pár peca alkalmával olyan halfajt ami ne kóstolt volna rá erre a csemegére. Alapvetően ezt a csalit pisztráng horgászatra tervezték, (a Fishup termékeit versenyhorgászok tervezik, fejlesztik), de az mindjárt kiderül, hogy nem csak a pinyók kedvelik.

Megtalálható több színben (nekünk most a fehér vált be, de kapható például “fogós” sárga színben illetve barna naturalban is) két méretben (2,3 és 3 cm) sajtos ízesítéssel és naturban is, tehát igazi UL arzenálból lehet válogatni. A tavaszodó időjárásban, melegedő vízben a fent említett méret/szín 10/10-nek bizonyult folyó- illetve állóvízben is. Egy grammos jiggel, pici horoggal kínáltuk és szolgáltuk fel a halaknak és ők ezt erősen díjazták!

Alapvetően a célhal ponty volt vele tavon: folyamatosan ütötték, egy-egy kárász kíséretében. Aztán megtalálta a fekete sügér mellett a csapó is. Patakon békésezés közben a csuka és meglepő módon a pici süllő is felvette. Amikor azt hittük, hogy mást már biztos nem fogunk vele akkor azért jött meglepetésként pár szép vörösszárnyú keszeg és beesett rá több törpeharcsa is!

Lassan húzva, pöcögtetve, meg-megállítva (akár 5-6 másodpercig egy helyben a fenéken pihentetve) és emelgetve a leghatásosabb. A csali sikere a lágyságában rejlik ami egy kisebb vízi bolhát, bogarat imitál de véleményünk szerint a ragadozóhalak ivadékot látnak benne.

Tehát ha minden kötél szakad és betli felé halad a horgászat nem árt ha lapul a táskánkban egy csomag ebből a fegyverből, mert nagy eséllyel beválhat! A legutóbbi “pupás bevetéskor” már csak pár szem maradt a csodacsalinkból, és híre ment a tavon sikerének. Többen kértek belőle a sporttársak, így már mértékkel osztogattuk, kicsit úgy éreztük, hogy szesz van a kezünkben a szesztilalom idején. A pupa hatalmas élményt adott nekünk, és lássuk csak 8 halfajt (csuka, süllő, csapó sügér, fekete sügér, törpeharcsa, ponty, kárász, vörösszárnyú keszeg) be tudtunk vele csapni, igaz mi csak békéshalazni indultunk.