Jigek új generációja!

Pár hete foglalkoztunk a prémium minőségű, de hagyományos ólom fejű jigekkel. Most viszont egy másik oldaláról szeretnénk megközelíteni ezt a témát.

Ahogyan telik az idő úgy változik az emberek viselkedése is, és ez egyenes arányban van a környezetünkre gyakorolt hatásokkal. Az utóbbi években felnőtt egy újabb generáció a pergető horgászok körében. Ez a generáció már jellemzően jobban figyel a környezetére, és ez már a termékválasztásoknál is megfigyelhető. Ezért elsősorban nekik, na meg azoknak szól ez a cikk akik óvni, védeni akarják a környezetüket mégpedig mindezt elérhető áron szeretnék megtenni. Egyre szélesebb az a réteg a pergető horgászok körében, akik óvják és féltik természeti kincseinket, legyenek ezek akár a halakkal való bánásmódok, vagy akár a vizek és a parti horgászhelyek óvása, tisztán tartása.  Az elmúlt időben egyre nagyobb fókusz irányul a környezetvédelemre, és ebben a horgászat mint iparág sem lehet kivétel. 

Ebben vállal úttörő szerepet a Dán Westin cég is!

Hiszen ahogyan egyre több országban felmerült az ólom mentes horgászat kérdése, szinte az elsők között volt a Westin aki ebbe az irányba kezdett el fejleszteni. Ahogyan a mellékelt katalógusának 110. es 111-ik oldalán is látható Dániában már kereskedelmi forgalomba sem hoznak ólom alapú termékeket. Abban is úttörők voltak a Dánok, hogy az EU-n belül elsőként hozták meg azokat a környezetvédelmi szabályozásokat amik alapján a továbbiakban már nem lehetséges az ólom fejű jigek használata. És lássuk be ezek az irányok várhatóan egységes irányelvek lesznek az EU-n belül, tehát erre a valamikori közeljövőben számítanunk kell majd.  

Westin katalógus linkje: https://fahal.hu/westin-workbook-spring-2020/

Ha már úgyis fellapoztuk a 110 és a 111-ik oldalnál azért vessünk egy pillantást erre a szortimentre is, mert a kiváló mustad horgokkal és különböző fejkialakítással rendelkező Westin kínálat sem elhanyagolható. Sőt, több mint kielégítő!

A piacon megtalálható kínálatban egy közepes árfekvésű terméknek mondható, a márkanév pedig garancia a széles választékra és egyben a minőségre is.

De térjünk vissza az eredeti témához. Hiszen a Fahal Kft portfóliójában megjelent egy új név a Kinetic

Ez pedig nem más, mint a Westin kisöccse. Aki fiatalabb ugyan, de kínálatban, szortimentben már túl is nőtte az idősebb testvérét. 

A kínálat rendkívül gazdag az orsóktól, belly boat-okon, gázló és floating thermo ruhákon, körforgókon, aprócikkeken fonott zsinórokon keresztül a lékfúróig nagyon sok minden tartozik a közel 4000 cikkes Kinetic kínálatba.

Árfekvésben egy lényegesen olcsóbb, a magyar pénztárcákhoz jobban igazodó kategóriát képvisel, ezért mindenképpen számolni kell a Kinetic-el. 

És nem csak a kiváló ár/érték arány miatt, hanem azért mert a Kinetic jigek elkötelezetten képviselik ezt az új irányt.


Kinetic Jig a környezettudatos horgászok részére készül, hiszen ólom helyett cink felhasználásával készülnek. Nem fogok untatni senkit az ólom és a cink fajsúlya közötti pontos különbségekkel, biztos vagyok benne, hogy lesz olyan aki azonnal “Guglizni” kezdi majd, de az alábbi képpel vizuálisan próbálom érzékeltetni a különbséget.

Jigek új generációja! 4

Ez egy 10 gr-os hagyományos ólom alapú (BKK) jig, míg a másik egy Cink alapú Kinetic jigfej. Jól látható a képen az ugyanakkora súlyú fejek esetében a méretbeli különbség.

* megjegyzés:

A némileg nagyobb fejméret miatt az erősen húzó vizek esetében számolni lehet azzal, hogy a normál súlyozáshoz képest lehetséges, hogy egy minimálissal túl kell súlyozni a megszokotthoz képest, de ezzel a gyakorlati tapasztalatok alapján együtt lehet élni. 


Ahogyan a súly és méret tartománya is hiszen a választék igen széles. Súlyban 5-60 gramm közötti kínálatával, és a mellé társított #1/0-ás horog mérettől egészen a #8/0-ig méretekig tartó kínálata széles körű felhasználást biztosít minden pergető horgász számára.

A Méret kínálatot pedig jól szemléltetni ez az alábbi kép:

Jigek új generációja! 5

Ezzel a sorozattal nem tud mellé nyúlni hiszen biztos lehet benne, hogy ezek a jigek a minőség és az ár/érték arányában is minden igényét kielégítik majd. 

A jigek ezen széles kínálatával a Fahal Kft és a viszonteladói hálózata egy minden igényt kielégítő jig szortimentet tud felvonultatni, legyen a válogatási szempont akár az ár/érték arány, akár a  prémium minőség iránti elköteleződés, vagy a környezet és a vizek tisztaságának megóvása, ebben a kínálatban mindenki megtalálja a számára megfelelő választékot.