Május második napján, az ébresztőm hangja zavarta meg a halakkal szövögetett édes álmaimat. Hajnali 4:10!

Gyors öltözés után, csendesen felkaptam a pergető cuccot, és irány a part. Egyedül indultam útnak. A Mosonmagyaróvár belvárosában folyó Lajta a cél, illetve az a pont, ahol beletorkollik a Mosoni-Dunába. A parttól 100 méterre parkoltam le kerékpáromat, majd lassan besétáltam a helyre. Pont időben érkeztem. A balinok már a felszínen portyáztak. Azonnal előkaptam a pergető botot, a kapocsba akasztottam egyik kedvenc wtd típusú csalimat.  

Szállt a wobbler, súgott a zsinór, majd egy erős rántást éreztem a csulkómban és a harc elkezdődött. A  horog jól akadt, a fék zúgott, a spicc szépen dolgozott. 5 perc harc árán sikerült kiimádkoznom az akadóból balin komát. Felkészültem a merítésre, ami simán ment. 

Végre kezmben foghattam ezt a gyönyörű  3,5 kilogrammos fenekeszeget. Egy kép erejéig volt csak a parton, utána rögtön úszott is tovább.

A vízen megcsillantak a felkelő nap sugarait. Éreztem, ez az időpont még adhat nekem balint, és jól éreztem. 10 perc dobálás után újra leverte valami a csalit, de ez nem nagyon ellenkezett. Hamar a szákba tereltem az őnt. 

Ez a hal is boldogan suhant tovább a vízben.

Már reggel 7-et ütött az óra. Azt gondoltam, hogy nem lesz több kapásom, ezért hazaindulok. Már kezdtem pakolni, mikor egy nagy csobbanásra lettem figyelmes. 

A rabláson túldobtam, el sem tudtam kezdeni húzni a csalit, mert a baller a vízbecsobbanás után rögtön elkapta. Az adrenalin elöntötte a szervezetemet.

Már a kapásból éreztem, hogy ez jó hal lesz, amit megerősített a vehemens kirohanásokkal.

Ahogy megérzete a szúrós falatot a szájában, azonnal az akadók felé indult, sikeresen megnehezítve a harcot.  15 perc fárasztás után a szákban feküdt fáradtan. 

Közben barátaim is megérkeztek, akik segítettek a fénykép elkészítésében.

Az 5 kilogrammos őn hamar visszakerült a vízbe, ezzel megkoronázva a horgászatot.

Fáradtan, de elégedetten indultam haza. Összességében ez egy jó horgászat volt. A halak szépek voltak, az időjárás is kegyes volt velem. Nekem ez volt az az élmény, amire ha visszagondolok, mindig jó érzéssel tölt el.