A Nap már elnidult hogy lebújjon a látóhatár mögött. Szél mentes, kellemes májusi koraeste volt. 
Még most, pár év távlatából is pontosan rémlik fel minden egyes pillanata..A víz semmihez sem hasonlítható illatta és a természet magávalragadó, megannyi apró neszével zajos csendje.Nyugalmat áraszt minden ami körülvesz, ám bennem mégis tombol az adrenalin minden dobásnál..
Nem véletlenül. Ismervén a pályát jól tudom, ha mindent jól csinálok, s még mázlim is van, olyan sikerélményben lehet részem amilyenről minden magamfajta megszállott pergető horgász álmodik.
Meg is teszek mindent azért, hogy ne érhessen váratlan meglepetés. Jó a taktika, jó a csali ami történetesen egy mélyretörő wobbler. A kellő felkészültség és a megfelelő felszerelés elégedettséggel tölt el.
Pontosan ezeken a dolgokon elmélkedem, miközben már-már gépiesen dobálok. A pergetőbot lendül újra és újra..Leszállt a várva-várt sötétség is, körénk férkőzve mindent beborítva..Igen többesszámban, hisz ezúttal nem egyedül vallatom kedvenc pecahelyemet.Pista komámmal várjuk  a HAL-at.Csupa nagy betűvel, hisz nem akármire vágyunk. Harcsát szeretnénk fogni..nagyot..olyat amilyet álmainkban fogunk..
Már jó ideje csak pár szót beszéltünk ,valószínűleg mindketten nagyjából ugyanazt gondoljuk..kár a felesleges szóért..Ütemesen veret a bot spicce érzem ahogy a kis műcsali a meder alján kopog. Hirtelen egy pillanatnyi ritmusváltás után bődületes erejű kapásom van. Reflexszerűen bevágok, ám csak félútig ér a mozdulat mert ellenállhatatlan húzással megkezdődik a csata..Az a csata amit sosem felejtek el.
Eddig még sosem tapasztalt erő dolgozott a horog végén, s hiába a felkészültség, mégis esélytelennek éreztem magam abban a pillanatban.
Ez az érzés a fárasztás alatt mindaddig bennem volt, amíg végül megpillanthattam azt a HALAT amire mindeddig vártam..amiért annyi éjszakát töltöttem idekint..Leírni, nincs kellő szótár és kifejezés arra, amit ilyenkor az ember érezhet. Legalábbis ezt mondják akik átélték mindezt. Sajnos a valóság az, hogy a történet vége csak álom..továbbra is. A kapás után csupán néhány pillanatig érezhettem az áhított HAL-at, ugyanis egyetlen megállíthatatlan rohammal a közeli zsilip alá vágtatott és ezzel vége is lett a csatának.Viszont számtalan alkalommal tér vissza álmaimban ma is ez a történet.